Itt van: HÍREK

II. Kerületi Diákgyőztesek jutalmazása – 2023/2024. tanév

diákgyőztes

A pályázat kiírója és lebonyolítója: II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.

A II. kerületi Önkormányzat az idei évben is szeretné kifejezni elismerését a kerületünkben élő és tanuló diákok felé, akik tehetségük és szorgalmuk által kiemelkedő eredményeket értek el tanulmányi, művészeti vagy sportversenyeken. Dicséretben részesülnek azok a tanulók, akik 2023. május 13 – 2024. május 12.  között az alábbi eredményeket érték el:

Tanulmányi vagy művészeti versenyeken:

fővárosi döntőben 1. helyezés, országos döntőben 1., 2., 3., helyezés, illetve nemzetközi versenyen 1., 2., 3. helyezés, továbbá OKTV versenyeken a döntőben elért 1-6. helyezés
(Művészeti kategóriákban, ha nincs számszerű helyezés, akkor csak a „kiemelt arany” vagy „arany” minősítést fogadjuk el.)

A pályázatban érvényesíthető  aktuális  tanulmányi versenyek listái megtalálhatók az
Oktatási Hivatal honlapján  https://www.oktatas.hu/kozneveles/tanulmanyi_versenyek    vagy a Budapesti POK honlapján. https://www.oktatas.hu/kozneveles/pok/budapest/budapest_versenyek
A listákon nem szereplő versenyek elfogadása egyedi elbírálás alapján történik.

 Sportversenyen:

országos döntőn, nemzetközi versenyen 1., 2., 3., illetve fővárosi 1. helyezés, továbbá
a II. Kerületi Sport és Szabadidősport NKFT által rendezett  diáksportversenyeken három különböző sportágban szerzett 1. helyezés.

Csak olyan sporteredményt tudunk elfogadni, melynek kiírója sportági szakszövetség, továbbá kerületi, budapesti vagy országos diáksportszövetség.

Egy diák csak egy kategóriában pályázhat – vagy sport vagy tanulmányi vagy művészeti – és a kategórián belül is csak egy, a legrangosabb versenyeredményt kérjük megjelölni!

 

Feltételek: 

 • kerületben élő és II. kerületi lakcímkártyával is rendelkező diákok vagy II. kerületi tanintézményben tanuló diákok jelentkezését várjuk. Kerületi iskola színeiben elért eredménnyel, nem kerületi lakos diák pályázatát is fogadjuk.
 • Sportegyesület színeiben vagy nem kerületi intézménnyel elért eredményt csak a II. kerületi lakcímkártyával rendelkező tanulóknál vesszük figyelembe.
 • A pályázó tanulók elvárt tanulmányi átlaga a 2022/2023-as tanévben:
  gimnáziumban legalább 4.
  0, általános iskolában legalább 4.0.
  Első osztályosok esetében a 2023/2024-es tanév 1. félévi eredménye számít.
 • Csapatsportban, illetve csapatban művészeti, vagy egyéb tanulmányi versenyen elért eredmények esetében (országos, nemzetközi 1., 2., 3., illetve fővárosi 1. helyezés), csak és kizárólag azon csapattagok részesülnek a jutalmazásban, akik a kiírási feltételnek tanulmányi eredményük alapján egyénileg megfelelnek!
 • Az eredményeket igazoló oklevelek, dokumentumok olvasható fénymásolatának, fényképének a beküldése. (Olvashatatlan fénymásolat, illetve igazoló dokumentum hiánya esetén nem tudjuk elfogadni a jelentkezést). Pályázatok esetében csak a „fődíj” vagy „első díj” megnevezést tudjuk elfogadni. Nem elég pl. a „különdíj” minősítés, mert nem jelöl sorrendet.

 

A pályázat beadásának módja:

 A pályázatokat csak digitális formában fogadjuk  el, az oktatási intézmények által kategóriánként egybegyűjtve, és határidőre elküldve.

Tanulónként kérünk egy egységes PDF vagy dokumentum fájlt, melyben a következők találhatók szkennelt vagy fotózott formában, jól olvashatóan:

 • kitöltött adatlap, az intézményvezető által is aláírva, lepecsételve
 • az adatlap végén található adatkezelési nyilatkozat a pályázó vagy törv. képviselője által aláírva
 • az elért eredmény igazolása (oklevél vagy szövetségi igazolás, hitelesített eredménylista)
 • a tanuló tanulmányi értesítőjének, bizonyítványának másolata
 • lakcímkártya mindkét oldalának másolata (amennyiben nem II. kerületi iskola képviseletében érte el valaki az eredményt)

pályázati űrlap (doc) »
pályázati kiírás (pdf) »

A pályázatokat sport@masodikkeruletsport.hu e-mail címre várjuk,  a tárgy mezőben „Diákgyőztes 2024_iskola_kategória” (tanulmányi v. művészeti v. sport)  megjelöléssel.

Egyéni pályázók az iskola helyett a diák vezetéknevét legyenek kedvesek feltüntetni.

Beadási határidő: 2024. május 13. hétfő, 12.00 óra

 

A díjkiosztó ünnepségen Őrsi Gergely polgármester úr személyesen adja át jutalmukat azoknak a díjazottaknak, akik a pályázati feltételek alapján arra érdemesek.

         Az ünnepélyes  díjátadás időpontja és helyszíne:

2024. június 3. hétfő, 14.30

Móricz Zsigmond Gimnázium (1025  Budapest, Törökvész út 48-54.)

Kérjük, hogy a felterjesztéseket, pályázatokat elektronikusan, iskolánként egybegyűjtve küldjék el. A díjazott gyerekek nevét visszaigazoljuk az iskoláknak adategyeztetésre, szükség esetén hiánypótlásra.

A pályázattal kapcsolatban információ kérhető: Harmati Balázs (06 20 918 6883) és Létay Dániel (06 20 372 6763) a II. Kerületi Sport és Szabadidősport NKft. munkatársaitól telefonon.

 

Budapest, 2024. március

 

Pályabérlés

Vízilabda

 

 

Úszás

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőség

Nyári táborok

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőségek

Kapcsolat

Központi iroda: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 37.
Pénzügyi osztály: +36 1 336-1138,
E-mail: info@masodikkeruletsport.hu
Sportszervezés, diák- és szabadidősport: dravucz.rita@masodikkeruletsport.hu
Pokorny Sportközpont: 06 20 282 3346
Panoráma Sportközpont: 06 20 388 1127
Számlázási cím: 1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Adószám: 25149724-2-41