Itt van: Létesítmények

Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont
 

A II. kerület egyik legrégebben üzemelő sportlétesítménye, a tömegsport, a szabadidősport, az iskolai sport, az amatőr versenysport és az utánpótlás-nevelés színhelye.

A sportlétesítmény területe: 40.000 m2

A létesítményben az alábbi sportpályák találhatóak:

  • 3 db kispálya, mérete: 20 x 40 méter (a pálya típusa: 3. generációs műfű).
  • 1 db nagypálya, mérete 111 x 72 méter (a pálya típusa: 3. generációs műfű)
  • 4 db teniszpálya, salakos borítással. Téli időszakban 2 db teniszpálya sátorral fedett.

Pályáink kivilágíthatóak, így esti mérkőzések lejátszására is alkalmasak. 

Látogatóinkat 10 db magas kényelmi szintű öltöző, zuhanyzó, büfé, illetve hatalmas, elektronikus megfigyelőrendszerrel ellátott parkoló várja.
A pályák bérbeadásán túl a HSC minden korosztályával jelen van a füvön, a Hidegkúti Angyalok női focicsapata is itt edz, illetve játssza hazai mérkőzéseit.
Mellettük más környékbeli csapatokat is a bérlőink közt tisztelhetünk, szerencsések vagyunk, hogy ők is a Pokornyra voksoltak – például Gáspár Petra, aki 2014 októbere óta itt működteti a tenisziskoláját.

A Sportközpont nemcsak a szervezett, egyesületi sportokra fókuszál, hiszen a futballpályáinkat és teniszpályáinkat bárki igénybe veheti, akinek mozogni támad kedve. Rendezvények lebonyolítását is vállaljuk, kérje árajánlatunkat!

Sportolási lehetőségek: Futball, futsall, tenisz, teqball

Szeretettel várjuk a sportolókat, a sportolni vágyókat és természetesen a szurkolókat is!
A szomszédságunkban elhelyezkedő, 2022-ben felújított, önkormányzat által üzemeltetett Közösségi Liget számos egyéb sportolási lehetőséget kínál: kosárlabda (rekortán felülettel ellátott pálya), pétanque, futókör, szabadtéri fitnesz, asztalitenisz, falmászás, sakk, röplabda. KRESZ pálya és játszótér gyermekek részére.

Sokan kérdezik tőlünk, hogy ki volt Pokorny József, akiről a Sportközpont a nevét kapta. Nos, álljanak itt Garics Ferenc szavai, aki által egy kicsit mindnyájan megismerhetitek őt:
” Pokorny József (1948-2009)
Életéből 45 évet szentelt a Hidegkúti SC-nek mint labdarúgó, edző, szakosztályvezető és 30 éven keresztül elnök. 1979-ben a felnőtt csapatok mellett elindította az utánpótlás nevelést, azóta van Pesthidegkúton több korosztályos utánpótlás-nevelés. Neve összeforrt Pesthidegkút közösségi és sportéletével. 1994-ben kiemelkedő ifjúságnevelő munkájáért elnyerte a Klebelsberg-díjat. 40 évig dolgozott az Országos Mentőszolgálat kötelékében, tevékenységével elnyerte a legmagasabb mentős kitüntetést, az Oravecz Béla díjat. Ritka az olyan ember, aki a munkáját hivatásként végzi, hobbiját pedig a maga és más örömére tudja folytatni. Példa volt mindenki előtt családi élete is, feleségének kezét 45 éven át fogta, gyermekkoruktól halálukig. Sajnos saját gyerekük nem született, de több száz HSC-s gyereket szerettek sajátjukként. Ő a gyerekek példaképe volt, nagyon sokat tanultak tőle. Büszkék vagyunk, hogy a Sportközpont az ő nevét viseli…”

Pályabérlés

Kapcsolat

Pokorny József Sport- és Szabadidőközpont
1028 Bp., Szabadság utca 51-57.

Útvonal térképen

Nyitvatartás:
Hétköznap: 8:00-21:30 óráig
Hétvégén és ünnepnapokon:
8:00-20:00 óráig

A pályákat a mindekori zárás előtt 30 perccel el kell hagyni.

Pályafoglalás és lemondás/központi telefonszám:
+36 20-282-3346
info-pj@masodikkeruletsport.hu

Rendezvények/állandó bérlések/egyesületek:
Vitkai-Magyar Zsuzsa
+36 20 334 0793
vitkai.magyar.zsuzsa@masodikkeruletsport.hu

Sportközpont üzemeltetője fenntartja a jogot a komplexum egész, vagy részterületein zártkörű rendezvények lebonyolításának idejére, hogy az általános bérlői, illetve vendégkör belépését korlátozza, vagy kizárja.
Ünnepnapokon, munkaszüneti napokon a nyitvatartási idő változhat, kérjük telefonon érdeklődjenek az aktuális nyitvatartásról.

Pokorny Facebook oldal

HÁZIREND (letölthető pdf)

Tulajdonos:
Bp. II. Kerületi Önkormányzat;
Bp. 1024. Mechwart liget 1.

Üzemeltető:
II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.
Adószám: 25149724-2-41


 

 

 

06 20 280 4548

Pályabérlés

Tulajdonos:
Bp. II. Kerületi Önkormányzat;
Bp. 1024 Mechwart liget 1.

Üzemeltető:
II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.
Adószám: 25149724-2-41