Itt van: AKTUÁLIS

Február 22. A MAGYAR PARASPORT NAPJA – ÉRZÉKENYÍTŐ

aA Magyar Országgyűlés döntése alapján 2018 óta, idén negyedik alkalommal ünnepelhetjük meg a Magyar Parasport Napját február 22-én. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) a parasportok és a parasportolók megünneplésére készülve ismét együttműködésre, megemlékezésre hívja az ország összes köznevelési intézményét LÉLEKMOZGATÓ programjával.

A pandémia, a járványügyi intézkedések rugalmasságra kényszerítenek minket, de bízunk benne, hogy a nehezített körülmények ellenére sokan csatlakoznak a felhíváshoz és 2021. február 22-én (hétfőn), foglalkoznak a parasportok, a parasportolók, a fogyatékossággal élők témájával érzékenyítő elméleti, illetve – ahol lehetséges csoportonként, osztályonként – gyakorlati sportfoglalkozások keretében.

A LÉLEKMOZGATÓ programhoz szabadon választott, bármilyen programmal csatlakozhatnak, mely a Magyar Parasport Napjához, illetve a fogyatékosok világához kapcsolódik. A www.fodisz.hu a regisztrációs felület már elérhető az óvodák és iskolák számára, valamint a témával kapcsolatos segédanyagok folyamatosan feltöltésre kerülnek. A regisztrált intézmények a FODISZtól közvetlen tájékoztatást és segédanyagokat kapnak korcsoportonként, valamint pályázatokon vehetnek részt, nyereményekben részesülhetnek.

A II. Kerületi Önkormányzat elkötelezett a jövő akadálymentesítésében, ezért is támogatja a kezdeményezésünket, hogy kerületi szinten is foglalkozzunk az üggyel.

A fentieken felül a II. kerületi ÉRZÉKENYÍTŐ PROGRAM keretén belül alkotói pályázatot írunk ki a Parasport Naphoz kapcsolódóan:

– Óvodai csoportonként parasportolással kapcsolatos rajzokat,

– Osztályonként parasportolással kapcsolatos versírás műveket várunk.

Ezeket a pályázatokat az alábbi email címre küldjék: info@masodikkeruletsport.hu

Nyereményként az Egy sima, egy fordított Egyesület érzékenyítő programja kerül felajánlásra a nyertes csoportnak és osztálynak.

Bemutató videó az érzékenyítésről ide kattintva megtekinthető.

Regisztráció a LÉLEKMOZGATÓRA az oktatási intézményeknek számára: https://fodisz.hu/MPN2021reg/

Bővebb információ: https://fodisz.hu/forms/MPN2021-LELEKMOZGATO_PROGRAM_OVODAKNAK_ISKOLAKNAK.html

 

Mutassuk meg, hogy a több száz csatlakozó intézmény között a II. kerületiek aktívan részt vesznek!

fotó:gyermekekhaza.hu