Itt van: HÍREK

Hív a Duna! 2021 – III. helyezést ért el a II. kerület

 

HÍV A DUNA! 2021

 

GRÓF SZÉCHENYI ISTVÁN TÍZEVEZŐS AMATŐR REGATTA ÉS ORSZÁGOS EGYETEMI TÍZEVEZŐS BAJNOKSÁG VERSENYEVEZŐS REGATTA

 

  1. szeptember 25-én szombaton, gyönyörű verőfényes időben megrendezésre került a 30 éves múltra visszatekintő tízevezős regatta bajnokság, amelyet ezúttal a szervező, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet az amatőr csapatok és a versenyevezősök részére összevontan hirdetett meg. Az esemény helyszíne, a Margitsziget budai oldali Duna szakaszán található Wesselényi Csónakház volt (cél). Az 
    amatőrök versenytávja 500 méter, míg a versenyevezőscsapatoké 1000 méter volt.

Csapatunk (II. Kerület) a 10:00-kor elrajtoló Önkormányzatok futamában indult (amatőr), ahol Budapest Főváros, Balatonföldvár, és Újpest Önkormányzatának csapatai ellen húzta a lapátokat egy tízevezős fixüléses hajóban. Az ünnepélyes megnyitóra 9:30-kor került sor, ahol Őrsi Gergely, kerületünk polgármestere is megjelent, aki egyben az esemény védnöke is volt.

Csapatunk összetételét tekintve, a nők nagyobb fölényben ültek a hajóban (3 férfi, 7 nő), a Sport Kft. egy munkatársán, és egy kerületi testnevelőn kívül, a hivatal munkatársai képviselték magukat (irattár, jogi osztály, jegyzői titkárság). A többség életében először evezett, nagyobb előképzettséggel, egy főt leszámítva senki nem rendelkezett. Ebben a felállásban összesen 2 alkalommal volt lehetőségünk 1 órát gyakorolni, ezeket az alkalmakat örömmel használtunk ki, egy igazi csapattá kovácsoltak minket.

A rajtot megelőző fél órában már a stégen gyülekeztünk, hajóba szállás után megkezdtük a felevezést a rajtvonalhoz, a Palatinus strand nagycsúszda vonalához. Ezt megelőzően lehetőség volt egy vezetett közös bemelegítő edzésre a futamban induló csapatokkal együtt. A frissítő, átmozgató bemelegítést követően polgármester úr sok sikert kívánt, és vízre szálltunk.

A felevezés könnyedén ment az előző szeles naphoz képest. Bevártuk az összes csapatot, és egy gyors rajtot követően megkezdtük a kezdő csapásokat.

Nagy meglepetés és külön öröm volt számunkra, hogy kormányosnak megkaptuk a szervezőktől „Mikit”, akivel előző napon volt alkalmunk megismerkedni, ő segített nekünk a gyakorlásban. Rengeteg hasznos tanáccsal látott el minket.

A csapásaink koordináltak és összehangoltak voltak, ahogy azt Mikitől is tanultuk, buzdítása, instrukciói motiválóak voltak, segítettek minket a lehető legjobb teljesítményünk elérésében.

A csapat két tagja korábbi években már részt vett ezen a versenyen, így már ismerték az „ellenfelek” erőviszonyait. Megjósolható volt a végeredmény, a hajrában a Főváros csapata lefaragta lemaradását, fenyegetően közelített. Az izgalom így az utolsó 100 m-re még fokozódott, végül sikerült a teljes távon tartott 3. helyünket megőrizni, ezzel a futam harmadikjaként beérni a célba.

A befutás után, mindenkinek nagyon jól esett a frissen elkészült gazdag bográcsgulyás. A közös ebéd alkalmával további lehetőség nyílt a csapatépítésre, a friss élményeket átbeszélni és tervezni a közös „evezős jövőt”.😊

Összességében elmondható, hogy nagyon jó volt egy csónakban evezni a kollégákkal, szuper jó csapatépítő egy ilyen alkalom. Mindannyiunknak megtiszteltetés volt képviselni a kerületünket. A csapat már tervezi a jövő évi versenyt a még jobb szerepelés érdekében.

Örökre szóló élményben volt részünk.

Futam eredménye:

  1. Balatonföldvár
  2. Újpest Önkormányzat
  3. II. Kerület Önkormányzat
  4. Budapest Főváros

A futamok első két helyezettjei jutottak a döntőbe és onnan az elsők a szuperdöntőbe.

http://www.danubiusnhe.com/

 

 

 

Pályabérlés

Vízilabda

 

 

Úszás

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőség

Nyári táborok

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőségek

Kapcsolat

Központi iroda: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 37.
Pénzügyi osztály: +36 1 336-1138,
E-mail: info@masodikkeruletsport.hu
Sportszervezés, diák- és szabadidősport: dravucz.rita@masodikkeruletsport.hu
Pokorny Sportközpont: 06 20 282 3346
Panoráma Sportközpont: 06 20 388 1127
Számlázási cím: 1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Adószám: 25149724-2-41