Itt van: HÍREK

Elkezdődött a többgenerációs közösségi liget építése a Gyarmati Dezső Uszoda mellett

28 ezer négyzetméteren, a Gyarmati Dezső Uszoda mellett készül a II. kerület legújabb szabadidőparkja. A tervek szerint jövő augusztusra készülhet el a park.

ELINDULTAK A MUNKÁLATOK

Tereprendezéssel és földmunkákkal indul a Máriaremetei út–Szabadság utca–Kadarka utca–Áchim András utca által határolt, önkormányzati tulajdonú terület közösségi és sportcélú fejlesztése. A liget kialakítása mellett megújul a jelenlegi szabadidőpark, és több generáció számára megfelelő, változatos funkciókkal egészítik ki a teret. Hosszabb, 450 méteres, kétsávos lesz a futókör, bővül a kültéri fitneszpark, kerékpáros KRESZ-tanpálya és két játszótér épül, de lesznek pingpong- és sakkasztalok, mászófal, pétanque-, strandröplabda-, kosárlabda- és focipálya, az uszoda épületében pedig rekreációs tér és szauna várja majd a vendégeket.

KÖSZÖNET

A munkaindító sajtótájékoztatót szeptember 24-én tartották. Őrsi Gergely polgármester köszönetet mondott azoknak, akik az előző önkormányzati ciklusban elindították a tervezést, és azoknak, akik azóta részt vettek a munkafolyamatban és hozzájárultak ahhoz, hogy most elindulhasson a közösségi liget építése.
Köszönet illeti az anyagi támogatásért a kormányzatot, hiszen a Belügyminisztérium a Pesthidegkúti Gyarmati Dezső Uszoda kivitelezése és környezetének megújítása és megvalósítása címen 1 milliárd forinttal segítette a munkát. Köszönet Budapest Főváros Önkormányzatának, amely a Tér_Köz nevű pályázat keretében, a Közösségi Liget megvalósítása címen 300 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy előre is külön köszönet jár a környéken lakóknak a türelmükért, hiszen a nagy munka közel egy évig tart majd.
Mintegy 28 ezer négyzetméteres közösségi liget, pihenőpark, sport és rekreációs terület áll majd a látogatók rendelkezésére.

Fontos, hogy a ligetet úgy tervezték meg, hogy az minden korosztály számára megelégedéssel szolgáljon: a kisebb és a nagyobb gyerekek számára külön játszótér épül, a KRESZ-park és a sportpályák kialakítása mellett pedig lényeges szempont, hogy a terület az erdőjellegű környezetben pihenésre vagy piknikezésre is helyet biztosítson.

KÖZÖSSÉGI CÉLOK és BIZTONSÁG

A liget külső részén sűrű, erdőszerű növényzetet telepítenek, amíg a park belső része szellősebb, lankásabb lesz, a központjában pedig közösségi klubhelyiséget, büfét és vizesblokkot magába foglaló pavilont emelnek. Itt kap majd helyet a közösségi tér, amelyet szabadon igénybe vehetnek családok és közösségek. Szintén itt lesz a II. kerületi Városrendészet kihelyezett állomása, ami a közbiztonságot szolgálja. A beruházás kiterjed a szomszédos Gyarmati Dezső Sportuszodára. Nemcsak a létesítmény környezete szépül meg, hanem az uszoda rekreációs helységgel, szaunával bővül, ami együttesen áll majd a II. kerületiek rendelkezésére. A területen a lankás dombok közt nyugágyak, kiülők, piknikhelyek szolgálják a kikapcsolódás csendesebb vagy társas formáit. A parkosítás során 200 új fát ültetnek el a kertészek. A parkolást 19 autóbeálló segíti, a kerékpárral érkezőket pedig biciklitárolók fogadják. A tervek szerint jövő augusztusra készül el a park.

Forrás: https://masodikkerulet.hu/cimlap/elkezdodott-a-mariaremetei-kozossegi-liget-epitese

További információk: https://www.budapestdialog.hu/dialogs/kozossegi-liget-megvalositasa

Pályabérlés

Vízilabda

 

 

Úszás

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőség

Nyári táborok

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőségek

Kapcsolat

Központi iroda: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 37.
Pénzügyi osztály: +36 1 336-1138,
E-mail: info@masodikkeruletsport.hu
Sportszervezés, diák- és szabadidősport: dravucz.rita@masodikkeruletsport.hu
Pokorny Sportközpont: 06 20 282 3346
Panoráma Sportközpont: 06 20 388 1127
Számlázási cím: 1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Adószám: 25149724-2-41