Itt van: HÍREK

A Magyar Sporttudományi Társaság FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet

 

HIT – VALLÁS – SPORT – TUDOMÁNY   2021

ORSZÁGOS FOTÓPÁLYÁZAT

A Magyar Sporttudományi Társaság alapításának 25. évfordulóját ünnepli, ennek kapcsán országos nyílt fotópályázatot hirdet az alábbi nevezési kategóriákban.

A pályázat célja:  

A pénzdíjas – bruttó 500 000 Ft összdíjazású – pályázat célja, hogy a fotográfia segítségével, annak nézőpontján keresztül találjuk meg, fedezzük fel, – akár a profi, akár az amatőr fotósok szemszögéből – a sport és a tudomány, illetve a hit/vallás­-sport kapcsolatában rejlő, azokat az egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat, amelyek érdekesek, de egyben művésziek, szépek, megörökítésre érdemesek és visszaadnak valamit abból a kapcsolatból, ami még ha az első látásra talán kicsit távolinak is tűnik és nem is gondolunk rá, de létezik.

A cél tehát, hogy a fényképezőgép objektívjén keresztül lássuk, illetve láttassuk meg a kapcsolatot a (fotó)művészet, a tudomány, – a hit/vallás és a sport között.

Nevezési kategóriák:

1/ „Tudomány a sportban, sport a tudományban

(A tudomány különböző aspektusai és a sport, a testmozgás, a fizikai aktivitás közötti kapcsolatot bemutató művészi szintű fotográfiák)

2/ „Hit/Vallás – Sport, avagy Hitvallás és Sport

(Azok a művészi szintű fotográfiák, amelyek az első látásra távolinak tűnő tématerületeket kötnek össze, mutatja be a fényképezőgépek objektívjén keresztül)

Technikai paraméterek:

Személyenként, a kategóriáktól független, összesen 3 darab (1 db egyéni és 1 db képpár vagy 3 db egyéni vagy 1 db 3-as összefüggő-sorozat) minimális felbontás, legalább 6 MB, jpg formátumú, saját készítésű digitális fotóval lehet pályázni. A fotón nem szerepelhet név, névre utaló jelzés (vízjel), valamint képcím sem megengedett. A fotók valóságtól eltérő manipulációja, egyes képelemeinek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása (montázs, retusálás) kizáró ok. Megengedettek viszont a képek feldolgozásához szükséges digitális módosítások, mint a képkivágás, a kontraszt, a fényerő, a színtelítettség állítása, a zajszűrés és az élesítés.

Pályázók köre:

A pályázók köre nincs korlátozva: amatőr és profi fotográfusok munkáit is várjuk, életkortól és nemzetiségtől függetlenül.

A beküldéssel kapcsolatos tudnivalók:

A fotókat kizárólag elektronikus formában, a https://palyazat.mstt.hu/mstt pályázati felületre regisztráció után kell feltölteni szeptember 12. 24.00-ig a kért adatok megadásával az mstt.hu honlapon a fotópályázat címszó alatt található hozzájáruló nyilatkozat elfogadásával és az adatkezelési tájékoztató tudomásul vételével (mstt.hu). A beküldött képfile neve a kép címe legyen.

Nevezéssel kapcsolatos információk:

Csak a megadott kategóriák témájához tartozó fotóval lehet pályázni!

Nevezési díj nincs.

A fotók értékelése:

A beérkezett fotókat szakmai zsűri bírálja el és értékeli pontozással, szeptember 20-ig.

 

A zsűri tagjai:

– S. Faragó Gyöngyi fotográfus, a MAOE Fotóművészeti tagozatának korábbi elnöke

– Wesniczky Zsófia fotográfus

– Bosnyák Edit egyetemi docens, Testnevelési Egyetem

– Fábián László olimpia bajnok öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója

– Szőts Gábor, a Magyar Sporttudományi Társaság főtitkára

 

A díjazás:

A zsűri által kiválasztott 30 pályamű külön kiállítás keretében kerül bemutatásra, melynek megnyitójának időpontja előreláthatólag szeptember vége-október eleje.

A kiállításra kerülő 30 pályamű közül kerülnek ki a végső díjazásra javasolt képek, kategóriától függetlenül összesen 6 darab ( egy első, két második és három harmadik díj).

Az első 6 helyezettet pénzjutalomban részesítjük, melynek összértéke bruttó 500.000,-Ft. Ennek kifizetése külön megállapodás alapján történik.  

A kiállításon bemutatásra kerülő képek közül, a látogatók által a legmagasabb összpontszámot elérő fotó készítője pedig elnyeri a közönségdíjat, illetve esetlegesen különdíjak átadására is sor kerülhet.

 

Díjak:

1. helyezett: 1 x bruttó 150.000.-Ft

2. helyezett: 2 x bruttó 100.000.-Ft

3. helyezett: 3 x bruttó 50.000.-Ft

 

Díjátadó:

A díjak átadása ünnepélyes keretek között a kiállításmegnyitó alkalmával történik.

 

További információ és szerzői jogi kérdések:

A felhívással kapcsolatos esetleges kérdéseket a msttfoto@gmail.com e-mail címre várják.

A beküldött valamennyi kép a szerzői jogvédelem alá tartozik, kizárólag a beadó által készített, annak valamennyi, a jogszabályokban meghatározott kritériumának megfelelő fotó szerepelhet a pályázaton. Az alkotók felelősek az általuk beküldött kép minden jogi vonatkozásában. A pályázaton résztvevők nevezésükkel hozzájárulnak képeik szerzői jogdíj nélküli kiállításához, annak vándoroltatásához, internetes (72dpi, hosszabbik oldal 1000px) és nyomtatott formában való megjelentetéséhez az MSTT tulajdonában lévő médiumokban, illetve a pályázattal kapcsolatban megjelenő híradásokban. A kiíró által nagyíttatott, kinyomtatott képek a pályázat lezárultával a Magyar Sporttudományi Társaságnál kerülnek elhelyezésre, a szerzők jogainak fenntartásával. Minden egyéb, utólagos képfelhasználás csak külön, egyedi szerződés alapján történhet.

 

https://mstt.hu/orszagos-fotopalyazat/

Pályabérlés

Vízilabda

 

 

Úszás

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőség

Nyári táborok

 Sportrendezvényre, csapatépítőre keresel helyszínt? 

 

 

Szabadtéri ingyenes sportolási lehetőségek

Kapcsolat

Központi iroda: 1024 Budapest, Keleti Károly utca 37.
Pénzügyi osztály: +36 1 336-1138,
E-mail: info@masodikkeruletsport.hu
Sportszervezés, diák- és szabadidősport: dravucz.rita@masodikkeruletsport.hu
Pokorny Sportközpont: 06 20 282 3346
Panoráma Sportközpont: 06 20 388 1127
Számlázási cím: 1024 Budapest, Mechwart liget 1.
Adószám: 25149724-2-41